Mandy Mendels

Biografie

Als dochter van “Johnny Mendola” staat bij Mandy van jongs af aan het entertainment centraal in haar leven. Met een vader die de kost verdiend als clown en muzikant, was een carrière in het entertainment haar niet vreemd.

Velen prijzen sleepte Mandy binnen als jonge turnster bij de keurploeg van W.I.K. De energie en passie voor turnen vloeide over in showdansen, wat resulteerde in een diploma voor de dansacademie in 1997 te Den Haag.

Samen met haar zus leerde ze als kind al schminken, door op elkaar en alle kinderen uit de buurt te oefenen. Dit nam serieuzere vormen aan doordat ze samen een schminkteam vormden en met een stand op braderieën gingen staan om een zakcentje te verdienen. Later werden ze ook ingehuurd door voetbalverenigingen, bedrijven en particulieren.

Naarmate Mandy ouder werd en het werk een steeds professionelere vorm aan ging nemen, is ze haar verjaardagsprogramma gaan uitbreiden met ballonvouwen. Tegenwoordig heeft ze haar werkzaamheden nog meer uitgebreid en zijn er diverse invullingen mogelijk (zie Programma’s).

Naast het werken als clown is Mandy tevens zangeres. Gestimuleerd door haar vader heeft ze haar eerste echte stappen als zangeres gezet tijdens haar middelbare schoolperiode. Als leadzangeres van de schoolband heeft ze meegedaan met het Haagse Scholen Songfestival en de eerste prijs in de wacht gesleept.

Toen Mandy de leeftijd van 18 jaar had bereikt kreeg ze de mogelijkheid om bij haar vader in de band “Flame” te gaan werken. “Flame” bestaat inmiddels ruim 30 jaar en beschikt over een zeer breed repertoire, waardoor zij van elke gelegenheid een succes maken. Voor info kijk op www.formatieflame.com.

Gecombineerd met haar zangcarrière is Mandy nu al weer zo’n 10 jaar beroepsmatig actief in dit vak.